22 mars 2007

Smultronställen

Med årets trendigaste stad belägen bara ett stenkast bort och ett bländande Köpenhamn på andra sidan bron som ständigt befäster sin roll som skandinaviens metropol, kan det inte vara lätt för lilla Lund att hävda sig i den starka konkurrensen från dess närliggande storstäder. Men att man tillsammans med sydsveriges pärla Helsingborg har lyckats roffa åt sig en plats bland höjdarna på tio-i-topp listan över Sveriges trendstäder, är väl minst sagt värt en eloge. Eftersom jag är så barnsligt förtjust i min mysiga hemstad tänkte jag bidra med ett par riktiga guldkorn från den kullerstensberika stadskärnan, samtliga värda en extra omväg. Först ut är sju personliga favoriter när shoppingsuget tryter på som värst. Eller bäst.

Mycket nöje...

Holiday
Klostergatan 14
Streetkläder och coola accesoarer varvas med utvalda plagg från bland annat Minimarket och Whyred. Samtliga märken finns representerade på butikens hemsida, missa inte!

Vintage by Humana
Stora Södergatan 8
Biståndsförening med stort urval av sjysta damkläder och ytterplagg. Med lite tid och tålamod kan du göra riktiga kap här. Inspirerande skyltning som byts ut varje tisdag till försäljning. Alltid lika spännande att ta en sväng förbi den nya skylten efter jobbet. Se bara till att vara där i god tid om du tänkt lägga vantarna på något. Min skinnpaj är exempelvis ett resultat av mycket god planering.

Meme
Klostergatan 11
Mindre och ovanliga märken blandas med accesoarer och skor, främst second hand. Fräscha t-shirts med annorlunda tryck.

Mamsell Boutique
Bangatan 8
Euforin över butiken som tillhör den något mer exklusiva skaran i stan grundar sig i första hand på det stora väskutbudet från Mulberry. I övrigt är det här man finner godbitar från dyrare märkeskläder som Diane von Furstenberg och Ralph Lauren.

Topshop
Nova Lund
Kommentar överflödig. Kan inte annat än jubla över att vi faktiskt förärats med en butik.

Zimmerdahls Antiques & 20th Century Design
Kraftstorg 2
Ett härligt utbud av tidstypiska 50- och 60-talsmöbler trängs med prylar, plast och porslin från Stig Lindberg och Arne Jacobsen. Inga priser för Lunds fattiga studenter, men i denna lilla källarbutik kan man hitta hur mycket fint som helst.

Miljögården
Avtalsvägen 2
Gigantiskt butik med allt det senaste inom inredning från skandinaviska och italienska designers. Klassiska möbler varvas med fräcka lampor och perfekta ge-bort-prylar. Och det är inte för inte som den i folkmun går under benämnelsen "Miljongården".

5 kommentarer:

Julia sa...

jag är precis lika förälskad i lilla Lund som du!

Tillvaron sa...

Julia: Hur skulle man inte kunna var det liksom? ;)

Julia sa...

Haha, ja precis! Stortorget en solig dag..jesus vad mysigt. Förresten, visste inte att det fanns brudar med sån grym stil i Lund! Hur gammal är du, om man får fråga?

Tillvaron sa...

Julia: Hela 20 år.. Man börjar med andra ord bli gammal ;)

Anonym sa...

Miljögården bojkottar man när man vet att de inte anställer folk med osvensk bakgrund, såvida de inte vill få betalt svart. De får ha hur fina saker de vill. Fy på dem!